Marcel Hoogesteger

psychoanalyse

psychotherapie

Psychoanalytische psychotherapie

Ik werk vanuit een psychoanalytisch denkkader. Belangrijke thema’s in de behandeling zijn voor mij: vrijheid, authenticiteit en zelfbeschikking. Ik zoek samen met u in therapie naar belemmerende patronen zodat u uzelf beter leert begrijpen en accepteren. De behandeling bestaat uit wekelijkse (of tweemaal per week) gesprekken van 45 minuten, waarin u zo veel mogelijk bepaalt waar het in het gesprek over gaat.


Psychoanalyse

Psychoanalyse gaat uit van de visie dat ons gedrag voor een groot deel bepaald wordt door motieven en wensen waarvan we ons niet bewust zijn, maar die er wel voor kunnen zorgen dat we vastlopen en niet goed begrijpen waardoor dat komt. Het doel van een analyse is om deze motieven, wensen en gevoelens bewust te maken en te begrijpen hoe deze een rol spelen in de relatie met uzelf en anderen. Wie de blik meer naar binnen durft te richten, weet beter waar hij staat en zal van daaruit eerder keuzes kunnen maken die bij hem passen. In een analyse gaat het vooral om uw eigen binnenwereld te leren kennen en beter te begrijpen. De focus ligt niet zozeer op klachten of problemen.

  In een psychoanalyse ontmoeten analysant en analyticus elkaar meerdere jaren vier of vijf dagen in de week. De analysant ligt op de bank en de analyticus nodigt de analysant uit om alles te zeggen wat in hem opkomt. Door de hoge frequentie en de mogelijkheid om alles te bespreken ontstaat er een sterke band tussen analysant en analyticus. Daardoor wordt het mogelijk om over pijnlijke of schaamtevolle dingen te spreken èn kunnen problemen onderzocht en begrepen worden. Als de analysant zichzelf beter gaat begrijpen, zal hij steviger in de wereld staan en zal het gevoel van innerlijke vrijheid toenemen.

Voor meer informatie zie:www.npav.nl


Wachttijd

:

Op dit moment zit de praktijk vol en kan ik geen nieuwe patiënten aannemen.


Klachten

Als u een klacht heeft over de bejegening of over de behandeling kunt u dat altijd met mij bespreken. In een gesprek kunnen we dit mogelijk samen oplossen. Als u dit niet wilt, kunt u contact opnemen met de klachtencommissie van de LVPP of de klachtencommissie van de NPaV.